latinica  ћирилица
15/10/2018 |  19:07 ⇒ 19:08 | Autor: SRNA

Španović: Pomoći ću da se u Banjaluci organizuje miting na kojem ću nastupati

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas u Banjaluci da je počastvovana pozivom da dođe u Republiku Srpsku i najavila da će Banjalučani u skorijoj budućnosti imati priliku da je gledaju kako nastupa.
Ivana Španović - Foto: Facebook
Ivana ŠpanovićFoto: Facebook

"Presrećna sam i počastvovana pozivom i činjenicom da sam ovdje. Svi bi bili srećniji da je drugačija situacija i da ja ovdje danas atletska manifestacija na kojoj nastupam, ali pomoći ću da do toga dođe u bliskoj budućnosti", rekla je Španovićeva novinarima, tokom druženja sa banjalučkim atletičarima na Gradskom stadionu.

Ona je mladim atletičarima u Banjaluci donijela svoju olimpijsku medalju s ciljem motivacije i istrajnosti.

"Vjerujem da tu bronzanu medalju mogu da pozlatim možda već na Olimpijskim igrama u Tokuju. Suština je da to što radimo volimo i damo sve od sebe da budemo što bolji u tome. Svaka medalja me motiviše za dalje i ne mislim da sam još dostigla svoj maksimum", rekla je Španovićeva.

Ona je istakla da se njena dominacija krije u njenoj mentalnoj snazi i dodala da svaki uspjeh zajedno sa svojim timom proslavlja, a neuspjeh prihvata.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Јaćimović izrazio je zadovoljstvo što je Španovićeva prihvatila poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dodavši da je ta prilika iskorištena da atletičari dobiju mogućnost da se sa njom druže.

"Potrudićemo se da budemo Ivani dobri domaćini i nadam se da će sljedeći put nastupati pred punim tribinama", naveo je Јaćimović.