latinica  ћирилица
14/10/2018 |  11:45 | Autor: SRNA

Vučić: Milena Dravić društvo učinila boljim, a kulturu bogatijom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić uputili su telegrame saučešća povodom smrti glumice Milene Dravić.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

Vučić je u telegramu saučešća upućenom Udruženju dramskih umjetnika Srbije i Udruženju filmskih glumac istakao da je Milena Dravić bila velikan jugoslovenske i srpske umjetnosti, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

"Ostali smo bez naše Milene Dravić, velikana jugoslovenske i srpske umetnosti. Milena je obilježila drugu polovinu dvadesetog vijeka u pozorištu, na filmu i televiziji. Neka joj je vječna slava i hvala, jer je naše društvo učinila boljim, a kulturu bogatijom", naveo je Vučić.

Premijer Srbije Ana Brnabić je u ime Vlade Srbije i svoje lično ime uputila izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, prijateljima i svim poštovaocima Milene Dravić, istakavši da je ona svojim raskošnim glumačkim talentom i fantastičnim filmskim, pozorišnim i televizijskim ulogama, ostavila neizbrisiv trag u kulturi.

"Uvijek dostojanstvena i jedinstvena, plenijela je svojim nevjerovatnim talentom i šarmom. Ostaće upamćena kao jedna od najvećih zvijezda našeg glumišta, velika dama i veliki čovjek", navodi se u telegramu saučešća Brnabićeve, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević ocijenio je da je Milena Dravić "drugo ime za veliku epohu domaćeg filma".

Vukosavljević je istakao da je Milena Dravić bila glumica jedinstvenog lirskog senzibiliteta u ranim ulogama, ali i zrelih karakternih dramskih i komičnih ostvarenja, kako na filmu, tako i na televiziji i u pozorištu, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije.

"Osvajala je šarmom, ljupkošću i dobrotom. Bila je zvijezda, ali uvijek skromna i neposredna. Siguran sam da se vijest o njenom odlasku u svim našim domovima, kod generacija njenih iskrenih privrženika, doživljava kao gubitak nekog bliskog", naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća porodici, prijateljima, kolegama i Udruženju dramskih umjetnika Srbije.

Srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Beogradu u 79. godini nakon teške bolesti.