latinica  ћирилица
12/10/2018 |  17:52 | Autor: BETA

Federer preko Nišikorija u polufinalu Šangaja

Švajcarski teniser Rodžer Federer savladao je Јapanca Keija Nišikorija sa 2:0 u setovima i plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju.
Rodžer Federer - Foto: Getty Images
Rodžer FedererFoto: Getty Images

Federer je u dosta dugom meču, poslije jednog časa i 54 minuta, bio bolji rezultatom 6:4, 7:6(4), lakše nego što se očekivalo.

Švajcarac je mogao da porazom od Nišikorija i definitivno padne na treće mjesto ATP rang liste, ali je pobjedom i dalje održao šanse za ostanak na drugoj poziciji.

Federer se pobjedom plasirao u polufinale Šangaja, turnira na kojem brani osvojenu titulu, a u njemu će se sastati sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

U drugom polufinalnom meču sastaju se Novak Đoković i mladi njemački teniser Saša Zverev. Đoković polufinale protiv Zvereva igra od 10.30 po srednjeevropskom vremenu, dok se Federer i Ćorić sastaju od 14 časova.

Јedini način da Federer ostane na drugom mjestu ATP liste je da Novak bude poražen od Zvereva, a da Švajcarac odbrani titulu – ako ishodi budu ikako drugačiji, Srbin će zauzeti drugu poziciju, odmah iza Rafe Nadala, na listi koja izlazi narednog ponedjeljka.