latinica  ћирилица
12/10/2018 |  16:09 | Autor: TANЈUG

Dinamo kažnjen zbog ustaških simbola!

Zagrebački Dinamo kažnjen je od Evropske fudbalske unije zatvaranjem sjeverne tribine na meču protiv Spartaka iz Trnave i novčano sa ukupno 63.000 evra nakon što su hrvatski navijači isticali ustaške simbole u Briselu protiv Anderlehta.
Dinamo Zagreb - Foto: Screenshot/YouTube
Dinamo ZagrebFoto: Screenshot/YouTube

Dinamo je, po prijavi srpskog delegata Vlada Glođovića i predstavnika FARE-a, sankcionisan i na osnovu tri tačke - upotrebe pirotehnike na stadionu, bacanje tvrdih predmeta u teren i tuče navijača, uz rasizam što Uefa tretira isticanje ustaških simbola.

Hrvatskom prvaku prijetila je kazna bez publike na stadionu Maksimir, ali je, kao i na početku sezone, prošao samo sa djelimičnim zatvaranjem tribina, uz novčanu kaznu.

"Zbog rasizma je novčana kazna 50.000, zbog pirotehnike 5.000, a bacanje tvrdih predmeta 8.000 evra", saopštio je Dinamo putem sajta i otkrio da će na "sjeveru" morati protiv Spartaka da istakne baner "Equal game" sa grbom Uefe.

I to nije sve jer Dinamo još uvek čeka kaznu za meč protiv Fenerbahčea odigranog u Zagrebu 20. septembra, poslije kojeg je Uefa pokrenula postupak.