latinica  ћирилица
12/10/2018 |  10:52 | Autor: BETA

Ljajić: Ramina izjava skandalozna

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je reakcija Vlade Albanije, koja se protivi da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija skandalozna.
Rasim Ljajić - Foto: RTS
Rasim LjajićFoto: RTS

Ljajić je kazao da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, ali da bi izjava premijera Albanije Edija Rame da Telekom Srbija nije "preferencija" albanske Vlade bila skandalozna i da je to slučaj.

"Dakle, on blokira prodaju kompanije u njemačkom vlasništvu. Ispada da su srpski investitori dobrodošli kada im treba da kupe srpsku robu koju nemaju i kad treba da se uspostavi ekonomska saradnja. Ali u sektoru telekomunikacija nisu. To je skandalozno i nezabilježeno. Јa ne pamtim da je neko to tako otvoreno i javno rekao u svijetu. Novac nema boju, nacionalniost, rasu", rekao je Ljaljić za Politiku.

Albanska vlada saopštila je da se protivi da Telekom Srbija preuzme drugog po veličini operatera mobilne telefonije u toj zemlji - Telekom Albanija.

Premijer Edi Rama rekao je da Telekom Srbije nije "preferencija" albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije. On je dodao da su kompanije iz Srbije generalno dobrodošle u Albaniju.

Rama je rekao da njegova vlada obično ne učestvuje u privatnim transakcijama, ali da želi da izrazi svoje mišljenje pošto je tržište mobilne telefonije "strateški sektor".

Telekom Srbije je jedna od nekoliko kompanija koje su pokazale interesovanje za kupovinu Telekoma Albanije koji je dio Dojče telekoma.

Dojče telekom, vlasnik 99,79 odsto akcija Telekoma Albanija, iz medija je saznao za miješanje najviših zvaničnika Tirane u prodaju njemačke imovine.