latinica  ћирилица
12/10/2018 |  10:30 | Autor: SRNA

Kosačov: Rusija je uz srpski narod na Kosmetu i Srbiju

Predsjednik Odbora za spoljnu politiku u Savjetu Federacije Rusije Konstantin Kosačov poručio je da srpski narod na Kosovu i Metohiji može da računa na podršku Rusije.
Konstantin Kosačov (Foto: Sputnik/Vladimir Fedorenko) -
Konstantin Kosačov (Foto: Sputnik/Vladimir Fedorenko)

"Poručujem Srbima na Kosovu i Metohiji da je Rusija uz srpski narod i Srbiju", istakao je Kosačov prilikom razgovora sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenadom Popovićem.

Kosačov je naglasio da će Rusija ostati dosljedna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo i Metohiju prepoznaje kao integralni i neotuđivi dio Srbije, saopšteno je iz Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Srbije.

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsjedniku Vladimiru Putinu za principijelnu podršku Moskve u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Zahvalni smo Rusiji za poštovanjnj međunarodnog prava i stav da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244", rekao je Popović i dodao da "jedino takvo rješenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu".

Popović i Kosačov razgovarali su i o načinima kako da se obezbijedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosmetu uz ocjenu da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak i povratak Srba.