latinica  ћирилица
11/10/2018 |  17:49 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Patriote što prije da konstituišu novu vlast

Udruženje "Čast otadžbine" čestitalo je Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović izbor na funkcije člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, kao i novoizabranim poslanicima u Parlamentu Srpske i BiH, te pozvalo sve patriote da što prije konstituišu nove ograne vlasti i krenu u rješavanje životnih problema građana.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

"Srpski narod još jednom je pokazao svoj demokratski, politički i državotvorni kapacitet. Naš narod je, glasajući za Dodika i Cvijanovićevu iskazao poštovanje za sve ono što su dobro radili za svoj narod i Republiku Srpsku", navodi se u saopštenju.

Udruženje je pozdravilo poziv Dodika svim izabranim poslanicima u zakonodavne organe BiH da se sastanu i kreiraju zajedničku politiku.

U saopštenju se navodi da je Dodik svoju veličinu političara, državnika i hrišćanina, iskazao i pozivom kandidatima Saveza za pobjede za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i za predsjednika Srpske Vukoti Govedarici da popiju kafu i u interesu jedinstva srpskog naroda razgovaraju o političkoj situaciji.

"Čast otadžbine" smatra da je "sramno ponašanje Ivanića, Govedarice i lidera PDP-a Branislava Borenovića koji omalovažavaju demokratiju, glas i izbor srpskog naroda".

"Odakle pravo Govedarici da demokratski izabranog člana Predjsedništva iz redova srpskog naroda Milorada Dodika, naziva diktatorom?", pita Udruženje, uz podsjećanje da srpski narod već 15 godina ukazuje povjerenje na demokratskim izborima Dodiku, koji do sada nije iznevjerio interese svog naroda.

Da su demokrate i legalisti, ocjenjuje Udruženje, priznali bi rezultate izbora i angažovali bi se na konstituisanje vlasti i krenuli da rješavaju životna pitanja svog naroda.

"Što nisu uspjeli `demokratski` da prevare svoj narod, sada probaju ulicom i nasiljem. Oni su gluvi i nijemi na poruke sarajevske čaršije i Željka Komšića koji već priča o Kosovu i Srbiji", ističu iz udruženja.

Udruženje pozdravlja "glas razuma, demokratije i legitimiteta" koji dolazi od gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji su iz redova SDS-a.

"Snažno podržavamo njihov stav i odnos prema demokratiji, jedinstvu i Republici Srpskoj. Sigurni smo da je većina u SDS-u sa patriotskim opredeljenjem i da će slijediti postupke svojih patriotskih kolega Petrovića i Bjelice. Sigurni smo da oni neće dozvoliti Govedarici i Ivaniću da realizuju nametnutu ideju ulice i nasilja", navodi se u saopštenju.

Udruženje "Čast otadžbine" zaključilo je da će SDS izolacijom Govedarice vratiti sebi državotvornost koja je karakterisala tu stranku i da će ojačati i partiju i Republiku Srpsku.