latinica  ћирилица
11/10/2018 |  17:27 ⇒ 17:38 | Autor: B92

Nurmagomedov zaprijetio da će napustiti UFC!

Habib Nurmagomedov, neporaženi UFC šampion sveta u lakoj kategoriji, zapretio je da će napustiti tu organizaciju.
Nurmagomedov isprebijao Mekgregora, pa izazvao opštu tuču! - Foto: Getty Images
Nurmagomedov isprebijao Mekgregora, pa izazvao opštu tuču!Foto: Getty Images

Nurmagomedov je poslije borbe i pobjede nad Mekgregorom iskočio iz kaveza i napao članove Irčevog tima, zbog čega je kažnjen.

Sportska komisija države Nevade mu je "zamrzla" dva miliona dolara honorara, a predsjednik UFC Dejna Vajt kaže da će Rus biti sankcionisan zbog napada na Dilona Denisa.

-Želeo bih da se obratim UFC. Zašto niste kaznili nikoga iz njegovog tima zbog napada na autobus, kada je povređeno nekoliko ljudi? Tada su mogli nekoga da ubiju. Zašto niko ništa ne govori o vređanju moje rodne zemlje, religije i porodice? Zašto kažnjavate samo nas, kada su se oba tima tukla. Ako kažete da sam ja započeo, neću se saglasiti. Završio sam ono što je on započeo - napisao je Nurmagomedov.

Njegov član tima Zubarija Tukugov udario je Konora u toj gužvi i zbog toga je izbačen iz UFC.

-U svakom slučaju, kaznite mene, Zubarija nema ništa sa tim. Ako mislite da ću da ćutim, onda ste pogriješili. Otkazali ste Zubarijinu borbu i želite da ga otpustite jer je udario Konora. Ali ne zaboravite da je Mekgregor taj koji je prvi udario mog drugog brata – provjerite video".

Momak iz Dagestana je otišao korak dalje i zapretio svojim otkazom.

-Ako odlučite da ga otpustite, znajte da ćete izgubiti i mene. Nikada ne odustajemo od svoje braće u Rusiji i zauvjek ću se držati sa njim. Ako mu i pored toga uručite otkaz, ne zaboravite da mi pošaljete prekršen ugovor – u suprotnom ću ga ja prekršiti. I još jedna stvar – možete zadržati moj novac koji ste zamrzli. Veoma ste zauzeti s tim, nadam se da vam neće zapasti u grlu. Branili smo svoju čast i to je najvažnije. Namjeravamo da nastavimo do kraja - zaključio je Nurmagomedov.