latinica  ћирилица
11/10/2018 |  14:26 ⇒ 14:55 | Autor: SRNA

Dodik: Pristojno je uzdržati se od komentara do formiranja Predsjedništva BiH

Izabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi bilo pristojno da se svi kandidati koji su pobijedili na izborima za člana Predsjedništva BiH uzdrže od komentara i jakih riječi dok se ne formira Predsjedništvo.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Na pitanje Srne da prokomentariše posljednje medijske istupe izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Dodik je ocijenio da se Komšić malo preigrao i da se uživio u ulogu nekog političkog mesije, čim već sada dijeli lekcije susjednim državama kako treba da se ponašaju.

"Iako još nije stupio na funkciju člana Predsjedništva, već nas je uspio zavaditi sa Hrvatskom i Srbijom a pored njih pokušava dijeliti lekcije i meni, odnosno Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je naglasio da politika avanturizima koju Komšić personifikuje neće doprinijeti saradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor. "

Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na saradnju koju je dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je 'Kosovo za njega nezavisna država'", pojasnio je Dodik.

On je ocijenio da ta drskost na pruženu Vučićevu ruku može samo da svima u BiH nanese štetu.

"Ako prijetnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regionu budu stil njegove politike i u Predsjedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikuda i biće veoma teško obezbijediti komunikaciju sa okruženjem", upozorio je Dodik, aktuelni predsjednik Republike Srpske.