latinica  ћирилица
11/10/2018 |  13:38 ⇒ 13:59 | Autor: RTRS

Demanti Solomona Sumantua Samjuela

Povodom priloga objavljenog 29.09.2018. godine u Dnevniku, RTRS-u je upućen demanti.

Demanti prenosimo u cijelosti:

Poštovana redakcijo Radio-televizije Republike Srpske, obraćam vam se ovim putem kao istaknuti punomoćnik Solomona Sumantua Samjuela radi vašeg priloga od dana 29.09.2018. godine koji ste objavili kako i Dnevniku, tako i u elektronskom izdanju, gdje ste na najgrublji način povrijedili ljudska prava i dostojanstvo moga klijenta.

Nazivati osobu koja ima državljanstvo Bosne i Hercegovine stranim špijunom i pokretačem obojenih revolucija je zaista degutantno, i sa time ste nanijeli enormnu i nemjerljivu materijalnu štetu kako mome klijentu lično, tako i njegovoj porodici, s obzirom da je moj klijent nastanjen u Banjaluci, a takođe je u braku sa gospođom koja je porijeklom iz Banjaluke.

Sudska praksa je izričita kada je u pitanju zaštita od klevete, a u konkretnom slučaju neosporno je došlo do klevete sa vaše strane uperene prema mom klijentu, jer za sve vaše tvrdnje niste pružili niti jedan materijalni dokaz.

Ovom prilikom zahtijevamo od vas da u roku od 7 (sedam) dana od dana prijema ove opomene kako u vašem Dnevniku, tako i u vašem elektronskom izdanju objavite demant i izvinite se mome klijentu za štetu koju je pretrpio od strane vas, i da mene kao punomoćnika o tome blagovremeno obavijestite.

U suprotnome ću u skladu sa ovlaštenjima koje mi je dao moj klijent da podnesem tužbu protiv vas stvarno i mjesno nadležnom Osnovnom sudu u Banjaluci radi zaštite od klevete, gdje ću od vas zahtijevati isplatu nematerijalne štete koju je pretrpio moj klijent, kao i zakonske zatezne kamate, a tako i advokatske troškove.