latinica  ћирилица
10/10/2018 |  12:33 ⇒ 17:57 | Autor: SRNA

Pravnički dani 12. i 13. oktobra

"Oktobarski pravnički dani" biće održani u petak i subotu, 12. i 13. oktobra, u Banjaluci gdje će učestvovati više od 500 pravnika iz Republike Srpske i inostranstva, rekao je danas dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Željko Mirjanić.
Pravni fakultet u Banjaluci (foto: unibl.org) -
Pravni fakultet u Banjaluci (foto: unibl.org)

"Savjetovanje se, nakon 15 godina uspješnog postojanja, potvrđuje kao oblik stalnog obrazovanja pravnika u pravosuđu, upravi, advokaturi, priredi, društvenim djelatnostima i ostalim oblastima života i rada", rekao je Mirjanić danas novinarima u Banjaluci.

On je najavio da će na savjetovanju, čija je tema "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema", biti organizovan i "Pravnički čas" posvećen životu i radu istaknutog pravnika Јove Rosića.

Generalni sekretar Udruženja pravnika Republike Srpske Mile Dmičić naglasio je da će savjetovanje biti organizovano u šest katedri - državnopravna, upravno i radnopravna, građanskopravna, privrednopravna, međunarodnopravna i krivičnopravna.

"Za ovo savjetovanje je u okviru časopisa `Pravna riječ` štampan zbornik radova u kome su objavljena 84 referata koje je pripremilo 111 uglednih pravnika", rekao je Dmičić.

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Nikola Mojović rekao je da su "Oktobarski pravnički dani" među najvećim pravničkim manifestacijama na prostoru bivše Јugoslavije, što je od izuzetnog značaja za struku.