latinica  ћирилица
10/10/2018 |  09:59 | Autor: SRNA

"Istočna alternativa": Što prije konstituisati Skupštinu i formirati Vladu

Iz Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske poručuju da kandidat SDS-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica i Savez za pobjedu treba demokratski da priznaju izborne rezultate i prihvate poraz.
Vojin Pavlović - Foto: Sensservis
Vojin PavlovićFoto: Sensservis

Predsjednik udruženja Vojin Pavlović istakao je u izjavi Srni da politika izazivanja nemira i uličnih sukoba ne vodi ka prosperitetu, što su građani prepoznali i kaznili na izborima.

Pavlović je čestitao izbornu pobjedu kandidatu SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i novoizabranom predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, ocijenivši da je toj pobjedi doprinijelo njihovo državničko držanje i principijelnost, odnosno odupiranje pritiscima američke i britanske ambasade, kao i većeg broja predstavnika Evropske unije.

Prenoseći stav "Istočne alternative", Pavlović kaže da nakon proglašavanja konačnih izbornih rezultata treba brzo konstituisati novi saziv Narodne skupštine Republike Srpske i formirati Vladu, kako ne bi došlo do zastoja u radu i prekida kontinuiteta ekonomskog jačanja, razvoja i stabilnosti.

On kaže da u "Istočnoj alternativi" smatraju i vjeruju da će Vladu voditi odlučna osoba iz redova SNSD-a, kao pobjedničke stranke na izborima, jer to garantuje nastavak razvoja i siguran put ka opštem jačanju Republike Srpske.

"Politika SNSD-a koju vodi Milorad Dodik je provjerena i dokazano koegzistentna, ona vodi ka daljem produbljivanju odnosa, prijateljstva i saradnje sa Rusijom i njenim predsjednikom Vladimirom Putinom, što je garant mira i onemogućavanja obezvlašćivanja i urušavanja Republike Srpske te prenošenja nadležnosti na nivo BiH", ocijenio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, svako prenošenje nadležnosti dovodi do slabljenja Srpske, otežavanja njenog funkcionisanja i opstruiše njen razvoj, odnosno ostvarivanje prava njenih građana.