latinica  ћирилица
09/10/2018 |  19:47 ⇒ 19:54 | Autor: Agencije

Nejmar i Mbape protjeruju Kavanija!?

Devet utakmica u Le Šampionatu i devet čistih pobjeda za PSŽ, a gol-razlika je impresivna 32:6. U posljednjem kolu su pregazili Lion sa 5:0 uz četiri gola Kilijana Mbapea.
PSŽ - Foto: Twitter
PSŽFoto: Twitter

U Ligi šampiona su porazili Crvenu Zvezdu, a jedini poraz doživjeli su na Enfildu u prvom kolu LŠ (2:3), kad je Firmino u 92. minutu pogodio za 3:2.

PSŽ je u sezonu počeo spektakularno - sve melje pred sobom i bilo je za očekivati da je atmosfera na Parku prinčeva idealna. Međutim, nije.

List "L’Équipe" otkriva da su Nejmar i Mbape pokrenuli zavjeru protiv Edisona Kavanija kako bi ga već ove sezone potjerali iz kluba.

Ugledni francuski list tako iznosi zanimljive statističke podatke koji dokazuju da stvarno nešto ne štima u odnosima između Urugvajca te Brazilca i Francuza.

List je tako izračunao da je u ovoj sezoni čak 25 odsto Nejmarovih dodavanja otišlo u noge Mbapeu, a samo 0,5 odsto Kavaniju.

Mbape je 31 odsto svojih paseva uputio Brazilcu, a tek pet odsto Urugvajcu.

U posljednjoj utakmici protiv Liona, za 40 minuta na terenu, Kavani nije primio nijednu loptu tandema Nejmar – Mbape, a onda ga je Tuhel povukao iz igre.

List piše da se Kavani osjeća izolovano, usamljeno i bez podrške, kako na terenu, tako i izvan njega. Ostali fudbaleri su se navodno priklonili najvećim zvijezdama i Urugvajac se u svlačionici osjeća kao stranac.