latinica  ћирилица
09/10/2018 |  18:57 | Autor: SRNA

Petrović: Opozicija da prihvati volju građana

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović ocijenio je da je pobjeda kandidata koalicije SNSD-DNS-SP Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske neupitna jer je osvojila oko 30.000 glasova više od protivkandidata, te da mu je žao što opozicija još nema izgrađene demokratske vrijednosti i kapacitete da prihvati volju građana.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

- Oni ne mogu da se pomire sa porazom, pa izmišljaju afere, navodne krađe i ostale zavrzlame. Pokušavaju da za svoj izborni neuspjeh optuže druge, ali to im ne uspijeva pa sami sebe uvjeravaju da su pobijedili. Bilo bi tužno, da nije smiješno - rekao je Petrović za Srnu.

Petrović kaže da bi poraženom kandidatu Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukoti Govedarici cijeli mandat prošao u brojanju glasova i da bi mu bilo mnogo bolje da uzme sedam dana odmora kako bi shvatio realnost.

On smatra da bi svi u opoziciji trebalo da se ugledaju na funkcionera SDS-a Obrena Petrovića koji je danas čestitao pobjedu funkcionerima SNSD-a i ocijenio da je to realnost koju treba prihvatiti.

- Јoš više me raduje što je rekao da podržava inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o zajedničkom nastupu i djelovanju na nivou BiH u interesu Srpske. Pokazao je da, za razliku od Govedarice, ima mnogo šire vidike, svjestan da se samo uz srpsko jedinstvo na najbolji način mogu zastupati interesi Republike Srpske u Sarajevu - poručio je Petrović.

On je rekao da su građani svojim glasovima obavezali vladajuću koaliciju da radi još više, te pokazali da podržavaju ono što su do sada radili, zbog čega ne iznenađuje pobjeda SNSD i koalicije na svim nivoima vlasti.

Prema njegovim riječima, najveći rezultat je mir koji je ostvaren kroz izbornu kampanju i na sami dan izbora, čime je još jednom potvrđeno da je Republika Srpska demokratsko, slobodno, pluralističko, višepartijsko društvo.

Govoreći o najavama predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će budući premijer Srpske biti iz ove stranke, Petrović je naveo da je to sasvim logično s obzirom na to da su osvojili najveći broj manadata i ostvarili odličan izborni rezultat.

- Ali, naravno, tu su naši koalicioni partneri sa kojima ćemo razgovarati o svim važnim pitanjima - kaže Petrović.

On je istakao da je ponosan na izborni rezultat u Izbornoj jedinici devet, gdje kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima skoro 13.000 glasova više od svog protivkandidata Mladena Ivanića, a Željka Cvijanović skoro 5.000 glasova više od Vukote Govedarice.

Dobar izborni rezultat u Trebinju, gdje je gradonačelnik već dvije godine, Petrović je potkrijepio radom i brojnim projektima pokrenutim uz pomoć Dodika i Cvijanovićeve, koji direktno doprinose boljem životu građana.

- Ljudi su sada u Trebinju navikli da se radi i gradi. Na svakom koraku su skele i kranovi. Јoš većim tempom nastavljamo i ubuduće. Zato nam građani vjeruju i zato nas podržavaju, jer izvršavamo obećanja koja smo im dali - naveo je Petrović.