latinica  ћирилица
09/10/2018 |  10:36 | Autor: SRNA

Uhapšene četiri osobe zbog napada na dva Albanca u Novom Sadu

Četiri osobe uhapšene su zbog napada na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici u Novom Sadu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je policija poslije intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično djelo.

"Pronađena je i odeća koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage", istakao je Stefanović.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će, kako je rekao Stefanović, ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno", poručio je Stefanović.

Prema njegovim riječima, ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno da bi građani bili bezbjedni i sigurni.