latinica  ћирилица
08/10/2018 |  18:17 ⇒ 18:20 | Autor: SRNA

Govedarica: Ne bježim od odgovornosti, ali prvo utvrditi rezultate

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da ne bježi od odgovornosti za izborni rezultat, ali da će o njegovoj eventualnoj smjeni sa mjesta prvog čovjeka SDS-a biti razgovarano tek nakon što se definitivno utvrde rezultati proteklih izbora.
Vukota Govedarica - Foto: SRNA
Vukota GovedaricaFoto: SRNA

- Ukoliko dođemo do prave istine, ja ću na stranačkim organima ispitati svoje povjerenje, tako da će o tome odlučivati Srpska demokratska stranka - kaže Govedarica, koji je bio kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske.

On je poručio da njegov izborni štab neće prihvatiti rezultate izbora dok se ne utvrdi, kako je rekao, istina o skoro 41.000 nevažećih glasačkih listića na izborima za predsjednika Republike.

Govedarica je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da ima saznanja da je na 87,23 odsto obrađenih biračkih mjesta bilo skoro 41.000 nevažećih listića, te ocijenio da bi to moglo da utiče na rezultat u trci za predsjednika Srpske.

On je najavio da će od Centralne izborne komisije BiH tražiti da se obavi ponovno prebrojavanje glasova za predsjedika Srpske u većim gradovima kao što su Zvornik i Gradiška, kao i grafološku analizu, da bi "bilo utvrđeno da li je neko prekrajao izbornu volju birača u Srpskoj".

Komantarišući incijativu predsjednika Srpske Milorada Dodika da se u predstojećem mandatu na nivou BiH formira srpski blok, Govedarica je rekao da je protiv toga da sjedi sa "onima koji upućuju prijetnje i ucjene".

Što se tiče izbornog rezultata SDS-a kada je riječ o Narodnoj skupštini Republike Srpske, Govedarica je ocijenio da je mogao da bude i bolji, ali da je ova stranka osvojila otprilike isti broj mandata kao na izborima prije četiri godine.