latinica  ћирилица
08/10/2018 |  11:34 | Autor: SRNA

Anđelković: Najbolji mogući ishod za Srpsku i srpski narod

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je ishod izbora u Republici Srpskoj najbolji mogući za narod i Srpsku koja dobija stabilnu i snažno nacionalno orijentisanu vlast, sa dobrim odnosima sa Srbijom i Rusijom.
Dragomir Anđelković - Foto: Novosti.rs
Dragomir AnđelkovićFoto: Novosti.rs

"Nema mesta za osporavanje izbora i unutrašnje podele", rekao je Anđelković za Srnu.

Sa druge strane, on smatra da će Federacija BiH biti paralisana zbog izbora
"muslimanskog predstavnika kao lažnog hrvatskog predstavnika" Željka Komšića.

"To će izazvati ozbiljne podele i blokade u pogledu formiranja vlasti", istakao je Anđelković.

On je dodao da će Srpska, koja je sada iznutra stabilna, sigurna i niko ne može da je ugrozi, biti faktor stabilnosti na nivou BiH jer će jedina imati funkcionalnu vlast, a biće bitna i međunarodnoj zajednici.

Prama njegovim riječima, Republika Srpska sada dobija dodatnu težinu i geopolitički podiže i težinu Srbije, jer će, kako je pojasnio, Srbija biti zajedno sa Republikom Srpskom ta koja će stabilizovati region.

"Ovo jeste velika pobeda srpskog naroda", konstatovao je Anđelković.

On je upozorio da će biti pokušaja opozicije, koja "ne može da shvati da je ubjedljivo poražena", da minira dominantnu pobjedu snaga objedinjenih oko aktuelnog predsjednika Republike Srpske i novog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kao i da će biti "mešetarenja iz stranih centara moći".

"Ali, ovo je toliko ubedljiva pobeda Dodika, njegove stranke i bloka koji on predstavlja da je mali prostor za takve manipulacije. Srpski narod je sada definitivno zreo i nije dopustio da ga stranci i nedobronamernici iz naših redova konfrontiraju. Sva osporavanja će ostati pretnja praznom puškom", zaključio je Anđelković.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik osvojio je 293.622 glasa ili 54,06 odsto i vodi ispred kandidat Saveza za pobjedu Mladena Ivanića, koji je osvojio 232.375 glasova ili 42,79 odsto, najnoviji su podaci Centralne izborne komisije BiH nakon obrađenih 84,33 odsto biračkih mjesta.

Kandidat SNSD-a Željka Cvijanović za predsjednika Republike Srpske vodi sa 234.912 ili 47,67 odsto glasova ispred kandidata Saveza za pobjedu Vukote Govedarice, koji je osvojio 210.066 ili 42,63 odsto glasova, podaci su Centralne izborne komisije BiH nakon obrađenih 78,57 odsto biračkih mjesta.