latinica  ћирилица
07/10/2018 |  21:16 ⇒ 21:18 | Autor: SRNA

U Banjaluci Međunarodni festival pozorišta za djecu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević ocijenio je da je 17. Međunarodni festival pozorišta za djecu Banjaluka 2018, jedna od najznačajnijih manifestacija kulture u Srpskoj.
Dječije pozorište - Foto: RTRS
Dječije pozorišteFoto: RTRS

- Ovo je jedna od najvažnijih manifestacija kulture, jer svake godine prikaže na desetine pozorišnih predstava, napravi susret nekoliko hiljada djece i povede ih u njihov svijet mašte - rekao je Malešević.

Selektor festivala Predrag Bjelošević izrazio je zadovoljstvo što će banjalučka publika i ove godine imati priliku da uživa u lutkarskim predstavama visokog kvaliteta.

Dobrodošlicu brojnoj publici i gostima iz Kine, Poljske, Hrvatske, Crne Gore, Gvatemale, Turske, Srbije, BiH i Rusije poželjela je i direktorica Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković.

Publika je večeras mogla da pogleda predstavu "Prodavnica igračaka" Gradskog pozorišta Podgorica.

Sutra su na programu predstave "Vanda Lavanda" Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, "Prijateljstvo" Kanikula lutaka iz Gvatemale, "Zmaj", Državnog lutkarskog pozorišta Slive iz Bugarske i "Ljepotica i zvijer" Stivalaćo teatra iz Italije.