latinica  ћирилица
07/10/2018 |  15:30 | Autor: SRNA

Sutra konferencija za novinare međunarodnih posmatrača

Međunarodna izborna posmatračka misija, nadležna za posmatranje opštih izbora u BiH, predstaviće sutra u Sarajevu preliminarni postizborni izvještaj, saopšteno je iz OEBS-a.
OEBS - Foto: ilustracija
OEBSFoto: ilustracija

Međunarodna posmatračka misija sastoji se od predstavnika ODIHR-a, parlamentarnih skupština OEBS-a, Savjeta Evrope i Natoa, te Evropskog parlamenta.

Izvještaj će predstaviti specijalni koordinator i vođa kratkoročne posmatračke misije OEBS-a Mavrudis Voridis, šef delegacije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Dejm Čeril Gilan, šef delegacije OEBS-ove Parlamentarne skupštine Pia Kauma.

U predstavljanju izvještaja učestvovaće i šef delegacije Evropskog parlamenta Frank Engel, šef delegacije NATO-ove Parlamentarne skupštine Rasa Јuknevičiene i šef ODIHR-ove dugoročne izborne posmatračke misije Peter Tejler.

Međunarodna izborna posmatračka misija sastoji se od oko 320 posmatrača iz 43 zemlje, uključujući oko 250 posmatrača koje je ODIHR angažovao na dugoročnoj i kratkoročnoj osnovi, 30 parlamentaraca i članova osoblja OEBS-ove Parlamentarne skupštine, 18 iz Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, devet iz Evropskog parlamenta, kao i osam iz Parlamentarne skupštine NATO-a.

Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen preliminarni postizborni izvještaj zakazana je za 15.00 časova u hotelu "Novotel".