latinica  ћирилица
06/10/2018 |  14:16 ⇒ 07/10/2018 | 07:19 | Autor: SRNA

Dodik: Silne želje sa Zapada nisu uspjele

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da nisu uspjele silne želje sa Zapada da obesmisle Srpsku, ali da njena ugroženost nikad nije prestajala.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je napomenuo da su visoki predstavnici i međunarodna zajednica sa Zapada od prvog dana kada je potpisan Dejtonski mirovni sporazum krenuli da obesmišljavaju Republiku Srpsku, ali da u tome nisu uspjeli.

On je istakao da srpski narod na ovom prostoru želi svoju državu koja se zove Republika Srpska koja ne može biti ukinuta.

"Srpski narod je izborio tu političku bitku, ali nisu prestale sve opasnosti koje idu za tim da centralizuju BiH i da Republici Srpskoj pripišu neke etikete", rekao je Dodik novinarima u Mrčevcima kod Laktaša.

On je dodao i da su neki odavde to činili govoreći kako u Republici Srpskoj ima paravojska i mnogo čega drugog i pri tome su lagali.

"Ima i onih koji su pucali zoljama i gađali objekte po Banjaluci kako bi je destabilizovali i time ugrozili", napomenuo je Dodik, te naglasio da Republika Srpska uvijek mora biti oprezna.

Prema njegovim riječima, oni koji vode Republiku Srpsku moraju biti na vječitoj straži da ne dozvole bilo kakvo njeno urušavanje.