latinica  ћирилица
26/09/2018 |  12:22 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Ambasador Francuske otvorio Evropski dan jezika

Manifestaciju Evropski dan jezika, koja se održava danas u Doboju, svečano je otvorio Ambasador Francuske u BiH Gijom Ruson koji je rekao Srni da je glavna poruka ovog događaja da se ukaže na sve raznolikosti jezika u EU i na načine na koji se mogu naučiti.
Doboj - Evropski dan jezika - Foto: SRNA
Doboj - Evropski dan jezikaFoto: SRNA

"Često me pitaju koji je jezik EU? Uvijek odgovorim da je, u stvari, jezik EU prevod", rekao je Ruson, koji je pozvao mlade da upoznaju strane jezike zbog svih benefita u socijalizaciji.

Organizator ove manifestacije u dobojskom Parku narodnih heroja je francuski institut u BiH, u partnerstvu sa Narodnom bibliotekom Doboj i Gradskom upravom Doboja.

Direktor Narodne biblioteke Slavica Gostimirović rekla je da se na ovaj način promoviše kultura čitanja, ali i podstiče učenje stranih jezika.

Programom je predviđena radionica "Da razjasnimo", nakon čega će biti održano i časovi stranih jezika kao što su španski, slovenački, njemački, francuski, rumunski, mađarski, češki i italijanski.

Radionice su predviđene za učenike sedmih i osmih razreda, kao i za sve zainteresovane posjetioce. Manifestaciju su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave Doboja.