latinica  ћирилица
26/09/2018 |  08:07 | Autor: SRNA

Spaseno dvoje poljskih turista sa ostrva Sveti Nikola kod Budve

Ekipa Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore spasila je dvoje poljskih turista koje je nepoznati taksi-brodić ostavio na ostrvu Sveti Nikola kod Budve.
Ostrvo Sveti Nikola kod Budve (Foto: wikiwand.com) -
Ostrvo Sveti Nikola kod Budve (Foto: wikiwand.com)

Poljski turisti - muškarac i žena su tokom dana dovezeni na ostrvo, a ekipa Uprave je po velikom nevremenu kasno sinoć uspjela da pristane na ostrvo, gdje ih je pronašla promrzle.

"Turiste smo prebacili u gradsku luku Budva, gdje ih je pregledala ekipa Hitne pomoći, nakon čega su otpušteni i vratili su se u smještaj u kome borave", saopšteno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan je rekao da je takav postupak vlasnika taksi-brodića nedopustiv.

"Insistiraću kod policije i ispostave Lučke kapetanije u Budvi da se pokrene istraga ko je od budvanskih taksi-brodara koji se bave pružanjem usluga turističkih izleta, dvoje Poljaka prevezao na ostrvo i tamo ih ostavio iako je znao da se sprema nevrijeme i da oni tamo mogu biti ugroženi", rekao je on.

Navedeno je i da je Uprava pomorske sigurnosti tokom ove turističke sezone na crnogorskom primorju, spasila 127 osoba čiji su životi bili ugroženi u vanrednim okolnostima i incidentima na moru, kao i 24 plovila.