latinica  ћирилица
24/09/2018 |  17:39 ⇒ 18:02 | Autor: SRNA

Lukić: Crnadak zloupotrijebio posjetu Lavrova u partijske svrhe

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radomir Lukić ocijenio je da je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak imao mnogo važnijih tema za razgovor sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim od prenošenja poziva grupe građana "Pravda za Davida" da ih ruski ministar posjeti.
Radomir Lukić                                              (Foto:pelelive.com) -
Radomir Lukić (Foto:pelelive.com)

"I sam želim da se sazna istina ne samo o smrti Davida Dragičevića, nego i drugih ljudi koji su proteklih godina ubijeni, a istina o njihovom ubistvu nije još otkrivena, kao što je na primjer ubistvo načelnika CЈB Istočno Sarajevo Željka Markovića", rekao je Lukić Srni.

Lukić je istakao da je ministar dužan da djeluje neutralno, birajući teme koje su od interesa za odnose Ruske Federacije i BiH, napominjući da to slučaj stradanja Davida Dragičevića svakako nije, iako cijeni napore da se utvrde okolnosti pod kojima je on izgubio život.

"Za to postoje državni organi, postupci i njihovi učesnici. Postupak Crnatka je predizborna zloupotreba javne vlasti u partijske svrhe, što ne opravdavam i ne podržavam", kaže Lukić.