latinica  ћирилица
23/09/2018 |  20:53 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Partizan bolji, Zvezdi bod! (FOTO)

Vječiti derbi između Partizana i Crvene zvezde završen je bez pobjednika (1:1).

158. po redu duel dva velika rivala pred oko 25. 000 gledalaca mogao je opravdati očekivanja navijača, a za presotala dva boda više može da žali Partizan koji je ruku na srce tokom svih 90 minuta bio bolji rival, ali “crveno-bijeli“ su pokazali još jednom da nisu slučajno učesnici grupne faze Lige šaampiona, jer i jedna šansa na utakmici bila im je dovoljna da izbjegnu poraz u Humskoj.

Krenuo je Partizan silovito. Već u 25. sekundi mogli su “crno-bijeli“ do vodstva, centrirao je Pantić, Borjan se okliznuo, a Babić u poslednjem trenutku sprečava najgore. U 7. minutu isplatila se upornost Јankovića, koji krede loptu Babiću, kreće sam iskosa sa desne strane prema Borjanu, ali udarac je bio očajan i n semaforu ostaje 0:0. Pokušao je Pantić i u 17. minutu, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Tri minuta kasnije Miletić šutira, a Borjan iz dva pokušaja hvata loptu. Inicijativa i bolja igra Partizana došla je na naplatu u 33. minutu. Ričmond Boaći je predao loptu pravo u noge Gomeša, koji je krenuo u solo prodor, predriblao Babića i sa 17 metara poslao fantastičan udarac uz lijevu stativu, Borjan se pružio, ali nije mogao ništa, na semaforu je zasijalo 1:0.

Partizan - Crvena zvezda (Foto: Starsportphoto)

Mogao je domaćin do gola i u 40. minutu. Јanković je povukao, asistirao za Gomeša, ali njegov udarac u poslednjem trenutku blokira Degenek. Prvih 45 minuta apsolutna dominacija Partizana i više nego zasluženo vodstvo od 1:0. Kako je krenulo prvo poluvrijeme, tako je nastavljeno i u drugom, dominacijom Partizana! Igrao se 53. minut, kada je Pantić potegao sa 20-ak metara, Borjan je savladan, ali prečka je saveznik šampionu Srbije!

I onda gotovo iz ničega izjednačenje! Igrao se 73. minut, Ben je izveo korner, najviši u skoku je bio Boaći, a njegov udarac je nekako zaustavio golman Stojković. Poslije protesta i asistencije sudije iza gol linije, Danilo Grujić je prihvatio i pokazao na centar, iako se na snimku ne vidi dobro da li je lopta prešla gol liniju, ali semafor je pokazivao 1:1. Crvena zvezda tako ostaje na prvoj poziciji sa 22 boda, dva više ima od Partizana i niškog Radničkog, ali i utakmicu manje