latinica  ћирилица
21/09/2018 |  22:21 | Autor: SRNA

Zdravku Miovčiću uručena nagrada "Skender Kulenović"

Ovogodišnjem laureatu Književnih susreta na Kozari Zdravku Miovčiću večeras je na svečanoj akademiji u Prijedoru uručena nagrada "Skender Kulenović".
Zdravku Miovčiću uručena nagrada "Skender Kulenović" - Foto: SRNA
Zdravku Miovčiću uručena nagrada "Skender Kulenović"Foto: SRNA

Ovom akademijom, koja je održana u pozorištu, ujedno su i otvoreni 46. Književni susreti na Kozari, a gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na otvaranju poželio dobrodošlicu pjesnicima.

"Ovo je svetkovina lijepe riječi koja već 46 godina u Prijedoru i na Kozari okuplja stvaraoce i poštovaoce njihovih djela i mi smo ponosni što i na ovaj način čuvamo sjećanje na slavnu istoriju i slobodarski duh naroda Kozare", rekao je Đaković koji je uručio nagradu.

Zdravko Miovčić je nagradu dobio za knjigu "Što je duša skupila" osnivač je i direktor Razvojne agencije "Eda" u Banjaluci i do sada je objavio devet knjiga iz oblasti odlučivanja i upravljanja razvojem, ali i četiri knjige poezije.

"Nagrada mi puno znači jer nosi ime Skendera Kulenovića, znači mi jer je u Prijedoru sa kojim sarađujem po nekim drugim pitanjima već 10 godina i posebno mi znači jer mi je ovo prva nagrada", izjavio je Miovčić.

Učesnici ovogodišnjih Književnih susreta, čija će centralna svečanost Poetski čas-Pjesničko podne biti održana sutra na Mrakovici, su pjesnici: Dragan Kolundžija, Matija Bećković, Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović, Đorđe Nešić, Vule Žurić, Anđelko Anušić, Vid-Vicko Vukelić.

Јedan od učesnika je i Dragana Kragulj, te laureat susreta Zdravko Miovčić koji će imati svoje predstavljanje isto veče u Galeriji "Sreten Stojanović" čime će susreti i biti završeni.

Organizator i generalni pokrovitelj 46. Književnih susreta na Kozari je grad Prijedor, saorganizatori su grad Banjaluka i opštine Laktaši, Srbac, Gradiška, Kostajnica, Novi Grad i Kozarska Dubica, pokrovitelj je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, a sponzor nagrade "Skender Kulenović" kompanija "Arselor Mital" iz Prijedora.