latinica  ћирилица
16/09/2018 |  18:16 ⇒ 18:17 | Autor: SRNA

Stefanović: Uhapšeno 220 osumnjičenih za privredni i opšti kriminal

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija u nekoliko prethodnih dana uhapsila 220 osoba osumnjičenih za krivična djela iz oblasti privrednog, ali i opšteg kriminala.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

"Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije, privredna i fizička lica, za više miliona evra različitim krivičnim djelima iz oblasti privrednog kriminala, počev od utaje poreza do prevara", rekao je Stefanović poslije posjete Policijskoj stanici Novi Beograd.

Stefanović je naveo da su među njima i osobe koje se sumnjiče da su varale građane na različite načine, počev od vlasnika turističkih agencija koje nisu ispunjavale svoje obaveze prema ljudima koji su im uplaćivali novac za aranžmane, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je dodao i da je u više odvojenih akcija zaplijenjeno 36 pušaka, od čega je pet automatskih, i veća količina oružja i municije.

"To pokazuje posvećenost i ozbiljnost u radu kriminalističke policije i policije opšte nadležnosti. Poruka direktora policije Vladimira Rebića i svih pripadnika MUP-a je jasna - borba protiv kriminala neće stati", rekao je Stefanović.