latinica  ћирилица
15/09/2018 |  15:41 | Autor: SRNA

Mitrović: Republička organizacija tražiće uvođenje entitetskih tužilaca

Republička organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila tražiće korjenitu reformu institucija nadležnih za traženje nestalih u BiH i uvođenje entitetskih tužilaca u ovaj proces, najavio je predsjednik Organizacije Nedeljko Mitrović.
Nedeljko Mitrović - Foto: SRNA
Nedeljko MitrovićFoto: SRNA

Mitrović smatra da su u procesu traženja nestalih iz Republike Srpske postignuti minimalni rezultati zbog subjektivnih razloga i nespremnosti politike BiH i međunarodne zajednice da se korjenito radi na ovom pitanju.

"Potrebno je uvesti entitetske tužioce. Dok su oni radili, ekshumacije su bile daleko brže", rekao je Mitrović Srni nakon sjednice Skupštine Organizacije.

On je naveo da je na sjednici Skupštine bilo riječi i o rješavanju socijalnih problema porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

"Izvršili smo dosta zadataka u toj oblasti, ali još je akcenat na zapošljavanju djece, jer ih je 1.034 nezaposleno. Očekujemo da se to riješi u narednih nekoliko godina", rekao je Mitrović.

On je izrazio zadovoljstvo jer će ove godine više od 200 nezaposlene djece biti angažovano kroz pripravnički staž.

"Veliki zadatak mlađih je i da brinu o našim najstarijim članovima, koji su sami i treba im pomoći", objasnio je Mitrović.