latinica  ћирилица
14/09/2018 |  10:12 ⇒ 10:12 | Autor: SRNA

Klokić: Uskoro konferencija o izazovima u privredi Srpske

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je da će u Banjaluci uskoro biti organizovana konferencija s ciljem da se ukaže na izazove sa kojima se susreće privreda Srpske i predlože rješenja za njihovo prevazilaženje.
Zlatan Klokić - Foto: RTRS
Zlatan KlokićFoto: RTRS

Klokić je rekao Srni da će zaključci sa konferencije pod nazivom "Privreda Republike Srpske 2019-2022 - Dijalog za budućnost" predstavljati dobru podlogu za izradu programa ekonomskih reformi Srpske za naredni period.

"Uvažavajući iskustva i prijedloge koje će iznijeti učesnici konferencije, nadamo se da ćemo doći do zacrtanih ciljeva", rekao je Klokić.

Prema njegovim riječima, ovakav vid komunikacije između institucija i poslovne zajednice treba da postane praksa, kao što je bilo i u prethodnim godinama prilikom usaglašavanja budžeta i ekonomskih reformi.

"Ta konferencija, koju organizujemo u saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca i Privrednom komorom Srpske, bila je predviđena da se održi 21. septembra, ali je taj termin pomjeren zbog posjete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova", rekao je Klokić.