latinica  ћирилица
30/08/2018 |  11:54 ⇒ 31/08/2018 | 08:27 | Autor: RTRS

Na Sokocu i Palama otkriveno 47 ilegalnih migranata, u Novom Gradu pet

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo tokom protekle noći i jutros pronađeno je 47 mlađih migranata, koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Na području opštine Pale jutros u 7.45 časova pronađen je 21 ilegalni migrant, dok je juče u 18.00 časova na području Sokoca pronađeno 26, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je provjerama utvrđeno da je riječ o 27 državljana Iraka, četiri iz Palestine i 16 iz Sirije.

Migranti su predati Službi za poslove sa strancima i Terenskom centru Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo od početka avgusta do danas pronađeno je 78 ilegalnih migranata, potvrdila je Srni portparol Uprave Vesna Stokanović.

Policija iz Novog Grada je u mjestu Matavazi u ovoj opštini otkrila pet migranata, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

"Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad kontrolisali su sinoć oko 20.00 časova u mjestu Matavazi, opština Novi Grad, pet lica, ilegalnih migranata, koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja", navedeno je u saopštenju iz prijedorske Policijske uprave.

Provjerama je utvrđeno da je riječ o dva lica iz Pakistana, dva iz Sirije i jednom licu iz Libije koji su predati u dalju nadležnost Јedinici granične policije Dobrljin.