latinica  ћирилица
26/08/2018 |  11:26 | Autor: SRNA

Savjet ministara o migrantskoj krizi u srijedu

Savjet ministara trebalo bi da u srijedu, 29. avgusta, razmatra informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informaciju za Predsjedništvo BiH o trenutnom stanju u oblasti migracija u BiH, sa prijedlogom mjera.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na dnevnom redu sjednice su i zaključci sjednice Doma naroda parlamenta BiH povodom rasprave o informaciji o provođenju plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u informaciji o procjenama i mogućnostima BiH u vezi sa pitanjem izbjegličke krize u regiji i EU, i pregledu situacije u vezi sa migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti.

Pred ministrima će se naći informacija o izvodljivosti primjene sistema koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, objavljeno je na internet stranici Savjeta ministara.

Biće riječi o informaciji o sredstvima naplaćenim na osnovu Sporazuma o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a prema obračunima u vezi sa robnim prometom između SSSR-a i bivše SFRЈ - klirinški dug.

Savjet ministara razmotriće Prijedlog odluke o usvajanju Okvirne energetske strategije BiH do 2035. godine.

Na dnevnom redu sjednice je Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije.

Pred ministrima će se naći izvještaj o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2017. godinu i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2017. godinu i izvještaj o obavljenoj finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija BiH za 2017. godinu.

Biće riječi o Prijedlogu procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za period 2018-2022. godine i Prijedlog akcionog plana za otklanjanje identifikovanih nedostataka u sistemu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Pred ministrima će se naći Prijedlog odluke o preraspodjeli dijela budžetskih sredstava za 2018. Ministarstva pravde BiH u korist Јedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH za troškove poslovanja Јedinice u 2018. godini.

Biće riječi o Prijedlogu odluke o trajnom rješavanju pitanja smještaja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH /stavljanje van snage Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Projektovanje, sanacija, rekonstrukcija i nadogradnja objekta `Zrak` u Sarajevu za smještaj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela"/.

Savjet ministara razmotriće informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-maj 2018. godine.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o usaglašavanju Sporazuma o međusobnim pravima i obavezama u vezi sa arbitražnim postupkom u predmetu Krajina osiguranje Banjaluka, tužilaca Nevina Agarvola, Nita Gapta i "Uša industriz" INC protiv BiH, prema arbitražnim pravilima Komisije UN za međunarodno trgovačko pravo.

Biće riječi o izvještaju o radu Interresorne radne grupe za praćenje provođenja dokumenta "Bezbjednosna politika BiH" u 2017. godini i Prijedlog programa rada Interresorne radne grupe za praćenje implementacije dokumenta "Bezbjednosna politika BiH" za 2018. godinu.

Ministri će razmotriti izvještaj o međunarodnoj pomoći za sektor poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja BiH u 2017. godini.