latinica  ћирилица
17/08/2018 |  07:30 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Rukometni TV turnir; Kolding - Vojvodina, RTRS prenos

U okviru 50. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2018" danas će se sastati ekipe danskog "Koldinga" i "Vojvodine"iz Srbije, dobojske "Sloge" i "Koper"iz Slovenije, te slovačkog "Tatran Prešov" i "CSM Steaua" iz Rumunije.
Rukometni TV turnir šampiona: Kolding-Vojvodina (Ilustracija: RTRS) -
Rukometni TV turnir šampiona: Kolding-Vojvodina (Ilustracija: RTRS)

Prva utakmica između ekipe ekipe "Koldinga" i "Vojvodine" planirana je u 17.30 časova, od 19.15 časova susrešće se "Sloga" i "Koper", a u 21.00 čas "Tatran Prešov" i "CSM Steaua".

Sinoć, trećeg takmičarskog dana, ekipa "Hapoel" iz Izraela pobijedila je "Kolding" iz Danske rezultatom 23:19.

Prethodno je "Izviđač" iz Ljubuškog bio bolji od "Vojvodine" iz Srbije rezultatom 20:17, a ekipa "CSM Steaua" iz Rumunije pobijedila je "Koper" iz Slovenije rezultatom 32:25.

Posljednjeg dana turnira, u subotu, 18. avgusta, od 10.00 časova igraće se utakmica za sedmo mjesto na turniru, od 12.00 časova za peto, a od 18.00 časova za treće mjesto.

Finalna utakmica planirana je za 20.30 časova, poslije čega slijedi ceremonija svečanog zatvaranja turnira.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar i Evropske i Svjetske rukometne federacije.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske, a generalni pokrovitelj je grad Doboj, uz podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH.

Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa "Koldinga" iz Danske.