latinica  ћирилица
16/08/2018 |  19:19 ⇒ 17/08/2018 | 09:25 | Autor: RTRS

Rukometaši Steaue očekivano pobijedili Koper

Rukometaši Steaue očekivano su pobijedili Koper i tako ostvarili drugu pobjedu na turniru. Vicešampion Rumunije, slavio je 32:25. Već u 15. minutu tim iz Bukurešta imao je šest golova prednosti, 12:6.
Doboj TV turnir - Foto: RTRS
Doboj TV turnirFoto: RTRS

Koper je do poluvremena smanjio na podnošljivih tri gola zaostatka, 21:18. U nastavku, Steaua je održavala prednost. Pet minuta prije kraja, slovenački sastav prišao je dva gola zaostatka, 27:25, ali do kraja susreta nije postigao gol, što su Rumuni iskoristili za trijumf sa maksimalnih plus sedam, 32:25.

Mihalčeta sa sedam te Georgesku i Florea sa po pet, bili su najefikasniji kod pobjednika. Sjajan na golu bio je golman Stanesku sa 22 odbrane. Kod Kopera, Sokolič i Gušek postigli su po pet golova.

Utakmicu sa tribina Stadiona sportkih igara, pratio je i legendarni Vasile Stinga, jedan od najboljih rukometaša svijeta svih vremena. Stinga je `80-ih sa Steauom dva puta osvajao dobojski turnir, a danas je sportski direktor rumunskog velikana.

"Mi redovno učestvujemo na dobojskom turniru. Sretni smo što smo tu i ove godine. Turnir je veoma dobro organizovan, ekipe su kvalitetne. Sviđa mi se Tatran Prešov, sjajan tim, i sutra ćemo saznati ko će u finale, moja Steaua ili oni. Vjerujem da će pobjednik tog susreta, osvojiti turnir", rekao je Stinga.

I kao što Stinga kaže, Steaua i Tatran, sutra će se sastati u finalu prije finala. Utakmica se igra od 21.00 časova, uz prenos na našem programu plus.

U drugom meču dana Izviđač je pobijedio Vojvodinu 20:17, dok je u posljednjem današnjem susretu Hapoel slavio protiv Koldinga sa 23:19.