latinica  ћирилица
16/08/2018 |  15:08 | Autor: RTRS

U petak promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, poslije podne moguće su kratkotrajne nestabilnosti s pljuskovima i grmljavinom u Krajini, na istoku i jugoistoku.
Priroda - Foto: RTRS
PrirodaFoto: RTRS

Ujutro i prije podne biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ponegdje i pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana doći će do umjerenog razvoj oblaka i pojave nestabilnosti koje će mjestimično usloviti pljuskove sa grmljavinom na jugozapadu, zapadu i istoku.

Nešto kasnije zona pljuskova će se premjestiti na centralni pojas i dijelom na sjever.

Duvaće promjenljiv i slab vjetar, tokom dana do umjeren jugozapadni.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće između 14 i 18, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna temperatura biće između 25 i 30, na jugu do 33 stepena Celzijusova, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 11, Han Pijesak 21, Sarajevo 22, Gacko, Mrakovica i Sokolac 23, Drinić 24, Srebrenica 25, Doboj, Foča, Novi Grad i Zvornik 27, Bijeljina i Bileća 28, Rudo 29, Trebinje i Mostar 31 stepen Celzijusov. /