latinica  ћирилица
16/08/2018 |  13:44 ⇒ 17:29 | Autor: B92

Zvezda 25 utakmica ne zna za poraz – skoro pola godine

Fudbaleri Crvene zvezde neporaženi su u posljednjih 25 takmičarskih utakmica, a zbog izgubljene utakmice nisu tugovali skoro šest mjeseci.
Crvena Zvezda - Foto: ilustracija
Crvena ZvezdaFoto: ilustracija

Posljednji poraz u svim takmičenjima izabranici Vladana Milojevića zabeležili su još 21. februara, u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, u Moskvi od ekipe CSKA.

Na 25 utakmica od tada – 18 superligaških, šest evropskih i jednu Kupa Srbije poraza u igri nema. Mačva je jedina slavila u Kupu, ali poslije penala.

Zvezda je u prvenstvu ostvarila 17 pobjeda, a u Evropi ove sezone još četiri – jednu protiv Spartaksa, dve protiv Suduve i jednu protiv Spartaka u Trnavi za plasman u plej-of za Ligu šampiona.

Crveno-beli primaju malo golova, a u napadu su efikasni. U prethodnih 25 utakmica, primila je svega 14 golova (0.56 po utakmici), a postigla 59 (2.32 po utakmici). Ove sezone je prvi gol primila tek protiv Voždovca, u sedmom meču po redu.

Što se tiče prvenstva, mrežu su sačuvali i u posljednjem duelu sa subotičkim Spartakom (3:0), dok su protiv istoimenog rivala u Trnavi slavili sa 2:1 poslije produžetka i došli nadomak ulaska u grupnu fazu Lige šampiona.