latinica  ћирилица
16/08/2018 |  12:45 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Golićeva u Nevesinju: Višemilionska ulaganja Vlade u infrastrukturne projekte (FOTO)

Nevesinje je danas posjetila ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, gdje je razgovarala sa opštinskim rukovodstvom i obišla radilišta. Trenutne investicije na području ove opštine vrijedne su više od 11 miliona maraka.

Sportska dvorana, Dom kulture, rezervoar pitke vode, kružni tok - samo su neki od projekata koji se rade u Nevesinju. U sportsku dvoranu "Nevesinjka" Vlada Srpske uložila je 550.000 maraka. Na ovom objektu trenutno se izvodi druga faza radova koja predviđa termičku izolaciju dvorane primjenom energetske efikasnosti.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će obnovljena dvorana "Nevesinjka" imati veliki značaj za cijelu opštinu, a pogotovo za brojna sportska udruženja i klubove u ovoj opštini.

"Kada smo preuzeli vlast, sportska dvorana je bila pred rušenjem. Sada je statički potpuno bezbjedna, radimo PVC bravariju i kotlovnicu, tako da će biti energetski potpuno zaštićena", rekao je Avdalović.

"U opštini Nevesinje u toku je realizacija projekata vrijednih oko 11 miliona KM, što je zaista za svaku pohvalu. To govori da Vlada Srpske vodi računa o svakoj opštini bez obzira gdje je geografski stacionirana, a vodiće i u budućnosti", rekla je Golićeva.

Pored svih investicija, jedan od najznačajnijih je projekat Gornji Horizonti, odnosno tunel Dabar-Nevesinje u dužini od 12,6 kilometara, koji na području Nevesinja realizuju Hidroelektrane na Trebišnjici.

"U ovom momentu tunel je probijen u dužini od četiri kilometra što je na trećina ukupne dužine. Zahvaljujući ulaganjima Hidroelektrana na Trebišnjici, Nevesinje će prvi put realizovati projekat Vodovoda Udbina o kojem dugo pričamo i na koji se čeka decenijama", naglasio je Ilija Tamindžija, izvršni direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Izgradnja vodovoda trebala bi biti okončana idućeg mjeseca. Hidroelektrane na Trebišnjici u ovaj projekat uložiće više od sedam miliona maraka.