latinica  ћирилица
16/08/2018 |  11:42 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Klub Bošnjaka: U ponedjeljak stav o zaključcima Narodne skupštine

Potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžija rekao je za Srnu da će Klub Bošnjaka u ponedjeljak, 20. avgusta, zauzeti stav o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa izvještajem o Srebrenici.
NSRS (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
NSRS (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

"Do 23. avgusta treba da se izjasnimo da li je tim zaključcima povrijeđen vitalni nacionalni interes. O tome ćemo se izjasniti na sjednici Kluba, koju ćemo u ponedjeljak održati u Banjaluci", istakao je Čamdžija.

On smatra da su institucije Republike Srpske pale na ispitu, te da je usvajanje zaključaka vraćanje unazad, ka devedesetim godinama /20. vijeka/.

"Mislimo da je to jako štetno i to više nema onu političku dimenziju pred izbore, već je nastavak retrogradne politike. Ovim smo se vratili unazad 25 godina", rekao je Čamdžija.

Narodna skupština Republike Srpske jednoglasno je odbacila izvještaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine i zatražila od Vlade da ga stavi van snage i formira dvije nezavisne međunarodne komisije za utvrđivanje istine - o stradanju svih naroda na području srebreničke regije i o stradanju Srba u Sarajevu.