latinica  ћирилица
16/08/2018 |  11:22 ⇒ 11:23 | Autor: RTRS

Krstić: Dodatne snage upućene u Bijeljinu da čuvaju granicu

Na području koje pokriva Јedinica granične policije Bijeljina angažovane su dodatne policijske snage koje su omogućile pojačan nadzor granice sa Srbijom, zbog sve većeg broja ilegalnih migranata koji ulaze u BiH.
Migranti u Bijeljini (arhiv) - Foto: RTRS
Migranti u Bijeljini (arhiv)Foto: RTRS

Pomoćnik direktora Granične policije BiH Slobodan Krstić rekao je Srni da su dodatne snage, angažovane od 13. avgusta, upućene iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu, te da su kao ispomoć stalno angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, i Granična policija odvojila je znatan broj svojih pripadnika i uputila ih kolegama u Bijeljinu, te su i oni radno angažovani na granici sa Srbijom na Savi i Drini.

Krstić, koji je i član Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH, rekao je da će na današnjem sastanku štaba biti razmotrene dalje aktivnosti nadležnih organa vezanih za migrantsku krizu.

"Da li će biti dodatnog angažovanja policajaca, to će zavisiti od ljudskih i finansijskih kapaciteta kojima raspolažemo", dodao je Krstić.