latinica  ћирилица
15/08/2018 |  13:54 | Autor: B92

Јokić, Stojaković, Pavlović, Nesterović i Paspalj u Beogradu

Greg Popovič, Vlade Divac, Predrag Stojaković, Nikola Јokić, Aleksandar Pavlović i Žarko Paspalj stigli su u Beograd na kamp "Košarka bez granica".

Kamp, koji se u Evropi organizuje po 17. put, okupiće i 63 talentovanih djevojčica i dječaka uzrasta do 17 godina iz 25 evropskih zemalja, uključujući i Srbiju.

Osim njih u naredna tri dana u Beogradu će boraviti i Vlade Divac, Dalibor Bagarić, Radoslav Nesterović, Dragan Tarlać, Gordan Giriček, Dino Rađa, Vladimir Radmanović, Beno Udrih, te NBA igrači Geti Heris i Frenk Kaminski III.

Tu su i treneri Den Bisačio (Majami Hit), Čejs Bjuford (Ejri Bejhoks, G Liga), Darko Rajaković (Oklahoma Siti Tander), Ognjen Stojaković (Denver Nagets), Nik Uren (Golden Stejt Voriors), Popaj DŽons (Indijana Pejsers) i Žak Von (Bruklin Nets).

Prvi kamp “Košarka bez granica“ održan je u Evropi, u julu 2001. godine. Tada su Vlade Divac (Srbija) i Toni Kukoč (Hrvatska), okupili bivše saigrače iz reprezentacije Јugoslavije i trenirali sa 50 djece iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, u La Giradi u italijanskom Trevizu.

Sastavni dio kampa BWB Europe 2018 činiće i humanitarna akcija “NBA Cares“ koja će pružiti pomoć djeci i mladima u okviru par zdravstvenih institucija u Beogradu.

Kamp nije otvoren za javnost.