latinica  ћирилица
14/08/2018 |  22:20 ⇒ 23:04 | Autor: RTRS

Crvena zvezda na korak do Lige šampiona!

Fudbaleri Crvene Zvezde plasirali su se u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u revanš meču u Trnavi savladali šampiona Slovačke Spartak sa 2:1, ali tek poslije produžetaka. U regularnom toku rezultat je glasio 1:1, baš kao i beogradskih prvih 90 minuta pa se putnik u završnu eliminacionu fazu morao tražiti u dodatnih 30 minuta, u kojem su "crveno-bijeli" bili spretniji i srećniji obradovavši veliki broj svojih navijača koji su krenuli put Slovačke.
Zvezda odbila šest miliona, Radonjić ostaje u Beogradu - Foto: nezavisne novine
Zvezda odbila šest miliona, Radonjić ostaje u BeograduFoto: nezavisne novine

Tako je Zvezda obezbjedila evropsku jesen, jer će za grupnu fazu Lige šampiona igrati sa šampionom Austrije Salzburgom, ali i u slučaju poraza, izabranici trenera Vladana Milojevića obezbjedili su grupnu fazu Lige Evrope, takmičenja u kojem su u prošloj sezoni imali velike uspjehe, jer su u njemu dočekali evropsko proljeće. 

Nije dobro počeo meč po šampiona Srbije. Već u 6. minutu Slovaci su poveli! Bakoš se dobro ubacio u kazneni prostor i sa oko pet, šest metara glavom zakucao loptu u mrežu Borjana poslije asistencije Kadleca sa lijeve strane.

Međutm, baš kao i u Beogradu, uslijedilo je ekspresno izjednačenje! Odmah u sledećem napadu Stojiljković je odlično centrirao sa desnog krila, Ben je bio najbliži lopti i šalje je u mrežu za 1:1.

zvezda, spartak

Zvezda je bila konkretnija do kraja poluvremena, najbolju priliku propustio je Radonjić poslije solo prodora, ali promjene rezultata nije bilo.

Najbolju priliku u nastaku za Zvezdu propustio je Stoiljković, ali njegov udarac zaustavila je stativa, a na drugoj strani opasno je zaprijetio Bakoš, ali ovaj put Borjan je bio na mjestu.

I poslije 90 minuta u Trnavi, baš kao i u Begradu rezultat je bio identičan (1:1), pa se ušlo u pridužetke.

I tada u 98. minutu akcija Ben - Radonjić, a ovaj drugi postiže toliko željeni pogodak za veliko, ali zasluženo slavlje "crveno-bijelih".

Rezultati revanš mečeva 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Dinamo Kijev - Slavija Prag 2:0 (prvi meč 1:1), Bate Borisov - Karabag 1:1 (1:0), Spartak Moskva - PAOK 0:0 (2:3), AEK - Seltik 2:1 (1:1), Dinamo Zagreb - Astana 1:0 (2:0), Fenerbahče - Benfika 1:1 (0:1), Mol Vidi - Malme 0:0 (1:1), Škendija - Salzburg 0:1 (0:3), Ajaks - Standard 3:0 (2:2).