latinica  ћирилица
12/08/2018 |  20:10 ⇒ 13/08/2018 | 21:31 | Autor: RTRS

Bojinović i Stupar odigrali humanitarni teniski spektakl u Banjaluci (FOTO)

Humanitarni teniski spektakl odigran je u Banjaluci. Dvojica proslavljenih rukometaša, nekadašnjih članova "Borac m:tela", Mladen Bojinović i Goran Stupar, odigrali su teniski meč u humanitarne svrhe.

Predsjednca Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada redovno podržava manifestacije koje su sportskog i humanitarnog karaktera, a takva je i humanitarni teniski meč između bivših rukometaša Rukometnog kluba "Borac" Mladena Bojinovića i Gorana Stupara, kojem je večeras prisustvovala.

"Dobro je da se okupimo večeras ovdje, da uvijek spojimo sport zajedno sa nečim što je humani cilj kada podržavate ili pomažete nekome, posebno kada to radite prema bolesnima, djeci i slično", rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Teniski spektakl u Banjaluci

Cvijanovićeva je podsjetila da Vlada Republike Srpske godinama podržava udruženja koja se bave humanitarnim radom, ali ima i dobru saradnju sa svim socijalnim partnerima.

"Podržavamo čitav niz udruženja, bilo da je riječ o programskim sadržajima ili da pomognete nekog i pokažete humanost. Tako će biti i u budućnosti. Vlada njeguje takvo partnerstvo sa svima i želimo da budemo adresa na koju se građani obraćaju", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je želja Vlade Republike Srpske da djecu vrate sportu.

"Vlada to radi sa našim lokalnim zajednicama i gdje god je to moguće otvaramo sportske terene. Želimo da našu djecu vratimo sportu i da ih odmaknemo od nekih stvari koje su svakodnevica danas i koje su obilježja modernog doba. Ipak je najzdravije djetinjstvo uz sport", zaključila je Cvijanovićeva.

Premijerka Srpske na humanitarnom teniskom spektaklu

Mladen Bojinović je bio uspješniji od Gorana Stupara sa 9:6 ,a pehar mu je uručio predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Pehar za pobjednika

Sudija na ovom humanitarnom spektaklu bio je Ozren Đurđević.

Sav prihod namijenjen je za Udruženje roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Iskra" i za razvoj omladinskog rukometa u Banjaluci. Predsjednica udruženja "Iskra" Dijana Perić istakla je za RTRS važnost ovakvih humanitarnih mečeva koji mnogo znače za oboljelu djecu i njihove porodice.

Humanitarni teniski spektakl u Banjaluci

"Vladimir Branković (direktor Borca) i Stupar su me doveli pred svršen čin, ali čim je Branka spomenuo da je to humanitarni meč, odmah sam pristao. Ponosan sam što sam dio ovog događaja i želim da zahvalim RK Borac na sjajnoj ideji da dva rukometaša igraju tenis, a velika popularizacija događaja za kratko vrijeme godi. Drago mi je što su svi shvatili da se okupljamo iz humanitarnih razloga i da smo svi tu zbog djece", rekao je Bojinović, osvajač brojnih trofeja, među kojima je titula Lige šampiona 2003. godine.

Humanitarni teniski spektakl u Banjaluci

Kroz smijeh je dodao da je imao sreće na žrijebu, jer je dobio "srećnog gubitnika" za protivnika i da je optimista pred meč, koji će se igrati na jedan set, do devet gemova. Sa druge strane mreže biće Stupar, osvajač Kupa IHF 1991.

Vlado Đajić direktor UKC-a Banjaluka pohvalio je organizaciju i našu medijsku kuću za ideju odigravanja ovog humanitarnog meča. Svaka pomoć je dobro došla za oboljele mališane, rekao je Đajić za RTRS.

Meč se igrao na terenu Teniskog kluba "Mladost".

Na ovom teniskom spektaklu učestvovao je i poznati fizoterapeut i kolekcionar sportske opreme, Boris Vrhovac.