latinica  ћирилица
12/08/2018 |  18:57 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Uskoro kamen-temeljac za novu bolnicu u Doboju

Dvije kineske i jedna njemačka kompanija zainteresovane su za gradnju nove bolnice u Doboju. Kamen-temeljac za ovaj kapitalni projekat mogao bi da bude postavljen već krajem ovog ili tokom narednog mjeseca.

Na tender su se prijavila tri ponuđača. Kinezi su za gradnju bolnice od ranije zainteresovani, a pristigla je i ponuda jedne njemačke kompanije.

- Otvoren je tender, sad ide evaluacija ponuda i ja očekujem da će se krajem mjeseca ili početkom sledećeg mjeseca postaviti kamen temeljac i krenuti sa gradnjom - ističe Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite

Prizemlje i šest spratova ,činiće objekat nove bolnice u Doboju. Prostiraće se na oko 28.000 kvadratnih metara, biće visoko standardizovana i opremljena savremenom opremom, što će za radnike i pacijente biti veliko olakšanje. Imaće 468 kreveta,od čega 48 kreveta intenzivne njege. Sam projekat prošao je reviziju nakon iskustva sa poplavom iz 2014. godine.

- Revizijom tog projekta, zato što su se desile poplave  u Doboju, napravili smo tako što smo podigli nivo bolnice i da ni najmanja tačka neće biti ugrožena od  poplava - poručio je Milorad Živković, direktor ЈZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Za ovaj projekat iz budžeta Republike Srpske biće obezbijeđeno oko 80 miliona maraka, a Doboj bi novu bolnicu trebalo da dobije za tri godine.