latinica  ћирилица
12/08/2018 |  16:40 ⇒ 18:59 | Autor: SRNA

Interes koalicije razvijeno Nevesinje

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da su koalicioni odnosi SNSD-a, DNS-a i SP odlični i da je u interesu koalicije da Nevesinje bude razvijena opština.
Željka Cvijanović  u Nevesinju -
Željka Cvijanović u Nevesinju

"Da bi se to ostvarilo mora postojati dobra saradnja lokalne vlasti sa Vladom Republike Srpske. Mi smo i danas razgovarali o nekim budućim projektima. Ono što je važno je da se održi i politička stabilnost u opštini da bi se mogli realizovati važni projekti", naglasila je Cvijanovićeva poslije sastanka koji je održala sa predstavnicima koalicionih stranaka u Nevesinju - SNSD, DNS, SP i radikalima.

Ona je istakla da ovu koaliciju vezuju čvrste veze i partnerstvo koje traje duže od dvadeset godina.

"Tamo gdje na lokalnom nivou imamo koaliciju sa republičkog nivoa situacija je puno stabilnija. Opredjeljenje je jasno - stabilna Republika Srpska. Ušli smo u fazu predvidljivosti što je ogromni kapital za Srpsku", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je Republika Srpska ušla i u finansijski stabilnu situaciju gdje može da realizuje brojne projekte.

"Ove godine smo izdvojili više od 120 miliona KM za razne projekte širom Srpske. Zadržali smo stabilnost kada je riječ o izvršavanju budžetskih obaveza. Povećavali smo penzije, a sada smo došli do zakona kojima se omogućava povećanje plata, socijalnu sferu smo doveli u red, a sada možemo da se usmjerimo i na razvoj naših opština", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je zahvalna koaliciji SNSD, DNS, SP jer je to koalicija stabilnosti i opredjeljenosti za jaku Republiku Srpsku koja sama o sebi odlučuje, a ne čeka šta će joj neko reći sa strane ili iz Sarajeva.

Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Republike Srpske, naglasila je da je zadovoljna što u Nevesinju vidi realizaciju brojnih važnih projekata koji se realizuju zahvaljujući saradnji lokalne vlasti i Vlade Srpske uz podršku koalicije.

Cvijanovićeva je izrazila sigurnost da će ova koalicija na predstojećim izborima ostvariti veliku pobjedu.

Predsjednik Opštinskog odbora SP Nevesinje Ognjen Kuljić zahvalio je Cvijanovićevoj na podršci koju Vlada daje projektima u Nevesinju.

"Mi imamo šta da ponudimo građanima Nevesinja i očekujemo pobjedu kandidata i za predsjednika Republike Srpske i za srpskog člana Predsjedništva, a očekujemo i veliku podršku i kandidatima za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH", rekao je Kuljić.

Član Glavnog odora DNS-a Miljan Đerić rekao je da je bilo sitnih problema u koalicionim odnosima na lokalnom nivou, ali da su oni uspješno prevaziđeni i da je podrška zajedničkim kandidatima neupitna.