latinica  ћирилица
10/08/2018 |  08:04 ⇒ 08:07 | Autor: RTS

Crnogorski put izvinjenja u Knin

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić krenuo je na put izvinjenja za Knin, gdje će se sresti sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica iz tog kraja.
Crnogorski put izvinjenja - Foto: RTS
Crnogorski put izvinjenjaFoto: RTS

Osim Milačića, u Knin ide i generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković.

"Cilj putovanja je upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva predstavnika Vojske Crne Gore na proslavi 'Oluje'. Sigurni smo da će naše simbolično izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Ta partija, kako su saopštili, poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće miješati u njihovu unutrašnju politiku.

"Ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvrijedio", navode iz Prave Crne Gore.

Da podsjetimo, crnogorski oficir Ivan Mašulović (46) iz Nikšića u nedjelju je prisustvovao proslavi "Oluje" u Kninu. 

Kako je tada saopštilo Ministarstvo odbrane Crne Gore, Mašulović – koji se nalazi na funkciji vojnog atašea u Hrvatskoj – učestvovao je na obilježavanju hrvatskog Dana pobede u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.

Odlazak Mašulovića u Knin osudili su političari iz Srbije kao i crnogorske opozicione partije.