latinica  ћирилица
19/07/2018 |  14:16 | Autor: SRNA

Vulin: Početkom septembra izgradnja prvih zgrada za bezbjednjake u Nišu i Vranju

Već početkom septembra Vojska Srbije počeće i sa izgradnjom prvih zgrada za pripadnike službi bezbjednosti u Nišu i Vranju, a biće izgrađeno oko 27.000 metara kvadratnih, najavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Mi se naoružavamo, mi se opremamo, ali nikada ne zaboravljamo da Vojsku čine na prvom mestu ljudi i da briga o njima i njihovim porodicama je naš prioritet", rekao je Vulin, koji je u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića uručio danas ključeve 24 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

On je istakao da Vojska Srbije ponovo uspostavlja nekada planski i namjerno urušen sistem u kome se prestalo brinuti o ljudima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

General Diković je rekao da je ovo još jedan potez u okviru sveobuhvatnog pristupa u podizanju ukupnih operativnih sposobnosti Vojske.

U saopštenju se navodi da među pripadnicima Vojske, kojima su danas uručeni ključevi stanova, ima i onih koji su na rješavanje stambenog pitanja čekali skoro tri decenije.