latinica  ћирилица
19/07/2018 |  11:11 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Otvorena 11. Klupska izložba fotografija Foto kino kluba Trebinje

U okviru Trebinjskih dana fotografije, na gradskom trgu , pod otvorenim nebom, otvorena je 11. Klupska izložba fotografija Foto kino kluba Trebinje, a prolaznici je mogu pogledati naredna tri dana. Oni su ujedno i organizatori manifestacije posvećene fotografiji, koja će brojnim sadržajima obogatiti Trebinjsko kulturno ljeto.

Svoje radove na izložbi, predstavilo je 17 fotografa, članova Foto kino kluba. Selektor izložbe bio je Mirsad Mujanović, majstor fotografije u Foto savezu BiH. On je odabrao 60 najboljih fotografija , među kojima su po tri nagrađene fotografije u kolor i crno bijeloj tehnici. Fotografi najviše vole, pokazala je i ova izložba, portrete, prirodu, pejzaže , a sve više i popularnu strit fotografiju.

"Dominira crno - bijela fotografija. To je postao i neki trends. Svega tri su portreti, najviše strit fotografija koja prikazuje život", rekao je predsjednik Foto kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović.

Nagradu za kolor fotografuju dobio je Ninoslav Ilić. Pripada žanru ulične fotografije i nastala je u jednoj od šetnji Bečom.

"S obzirom da sam ja arhitekta po zanimanju, mene najviše zanima taj život grada, odnosi između ljudi, prostor kao i prostor među ljudima", naveo je Ilić.

Drugonagrađeni fotograf Predrag Mucović takođe je donio fotografiju iz slučajne šetnje po Leskovcu. Za dobru fotografiju, potrebni su kaže, tehničko i umjetničko znanje, ali dobra volja, dobre patike i sreća.

Foto kino klub Trebinje najstariji je u BiH i ove godine slavi svo veliki jubilej:70 godina rada . Brojnim sadržajima, kolektivnim i pojedinačnim izložbama, promocijama i foto radionicama. Trebinjski dani fotografije trajaće do oktobra.