latinica  ћирилица
17/07/2018 |  15:59 ⇒ 17:38 | Autor: SRNA

Bihać: Pronađeni migranti koji su počinili razbojništva, teške krađe i napad

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona i Službe za poslove sa strancima BiH danas su u zajedničkoj akciji na području Bihaća pronašli šest ilegalnih migranata, državljana Iraka, Libije, Maroka i Rusije, koji su u prethodnom periodu počinili razbojništva, teške krađe i napad na ovlašćena službena lica prilikom obavljanja službenih aktivnosti.
Bihać - Foto: RTRS
BihaćFoto: RTRS

Ova lica su potom procesuirana jer su ugrožavala bezbjednost građana na ovom području, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Nakon lociranja ove grupe ilegalnih migranata inspektori za strance su u Bihaću sproveli odgovarajuće mjere i radnje, te im je Služba za poslove sa strancima izrekla mjere protjerivanja.

Ova lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, da bi se izvršilo njihovo udaljavanje iz BiH.

U saopštenju se navodi da su predstavnici Sektora uniformisane policije MUP-a USK i Službe za poslove sa strancima BiH dogovorili sprovođenje odgovarajućih zajedničkih operativnih aktivnosti na području Bihaća s ciljem pronalaženja ilegalnih migranata, sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

U okviru ovih aktivnosti, predstavnici IOM-a i Službe za poslove sa strancima su uz prisustvo pripadnika policije MUP-a USK i prevodilaca upoznali migrante smještene u nedovršenom objektu Penzionerskog doma o potrebi da se isele iz ovog objekta, koji nema ni minimalne uslove za smještaj.

Navodi se da je potom 250 migranata dobrovoljno napustilo objekat Penzionerskog doma i prešlo u objekat Đačkog doma, gdje su im nadležne organizacije obezbijedile hranu i druge minimalne uslove neophodne za njihov boravak na ovom području.