latinica  ћирилица
15/07/2018 |  18:02 ⇒ 18:49 | Autor: B92

Đoković: Prvi put dižem pehar pred nekim ko viče "tata"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije pobjede u finalu Vimbldona da mu je najbolji sparing partner prethodnih nedelja bio njegov sin Stefan.
Novak Đoković - Foto: Getty Images
Novak ĐokovićFoto: Getty Images

Novak je čestitao svom protivniku u finalu Kevinu Andersonu na odličnom turniru i plasmanu u prvo finale na, kako je opisao, "svetom mestu" u Londonu.

Srbin je pobijedio 6:2, 6:2, 7:6 (3) i tako četvrti put postao šampion u "Ol Ingland klabu".

"Osjećaj je nevjerovatan jer prvi put u životu tu je neko ko viče 'tata, tata', to je onaj mali dečko tu. Došao je ovde mada su propozicije takve da djeca ispod 5 godina ne mogu pa nije mogao da gleda uživo. Ali ako budem osvojio trofeje u budućnosti moći će. On je bio ubjedljivo najbolji sparing partner prethodnih nedjelja. Želim da čestitam Kevinu, izuzetan niz pobjeda, imao je mnogo sati i igrao je prvi put sada u finalu možda nije bio najbolji u prva dva seta, a ja sam srećan što sam prošao kroz taj treći. Čestitam i želim sve najbolje - rekao je poslije meča Novak.

Prethodnih mjeseci se mučio i sa kondicijom i sa formom, a mučile su ga i sopstvene sumnje. Fizičku spremnost je potvrdio u maratonu sa Rafaelom Nadalom, a sada raste i samopouzdanje.

"Lako je sada pričati, ali moram da vjerujem tom procesu kao što sam i ranije rekao da vjerujem u sebe, vrlo sam zahvalan svom timu i svima koji me podržavaju, poslednjih godina nije bilo lako. Imao sam operaciju, 6 mjeseci van ATP tura, suočen sa teškim povredama. Bilo je trenutaka kada se sumnjalo i da li ću moći da se vratim ovom nivou", dodaje srpski igrač.

Baš kao i nakon prve pobjede na Vimbldonu 2011. godine, Đoković je i ovog puta nastavio tradiciju i posle pobjede okusio travu sa Centralnog terena.

"Trava je veoma ukusna, imao sam duplu porciju ovaj put da počastim sebe, ali zaista je nešto drugačije kada se igra u finalu, posebno ovdje, imao sam pet iskustava, poštujem to i djelim sa ljudima koji su mi bliski. I da ponovim Kevinove riječi: Hvala svima, vaša pasija za sportom je divna i zato je lijepo igrati pred vama", rekao je Đoković.