latinica  ћирилица
14/07/2018 |  10:50 ⇒ 12:24 | Autor: RTRS

Bileća - infrastrukturni projekti vrijednosti oko šest miliona maraka

U Bileći se izvodi nekoliko infrastrukturnih projekata, vrijednosti oko šest miliona maraka. Uz izgradnju vodovodne i kanlaizacione mreže, asfaltiraju se ulice u gradskoj zoni, a u planu je i asfaltiranje seoskih puteva. U toku je obnova i izgradnja tri dječija igrališta.

Mještani naselja Selišta kažu da su nakon 40 godina konačno dočekali novi asflat. Za pedesetak domaćinstava novi asfalt mnogo znači. Najavljena je i gradnja igrališta za mališane, prvog u ovom dijelu grada. 

"Značiće nam mnogo asfalt star 40 godina, a jedna je od naprometnijih ulica. Veliki dan za naše naselje, 50 domaćinstava i djece mnogo. Gradićemo i dječije igralište", rekao je mještanin Dobrosav Kašiković. 

"Rupe su bile velike bilo je skoro pa neprohodno. Zahvaljujemo se opšini za sredstva da se obnvoi ulica. Da nije složnosti ne bi bilo ništa", poručio je mještanin Rade Svorcan.

Za asfaltaranje najprometnije ulice u naselju iz opštinskog budžeta je izdvojeno 20 000 maraka. Za poslove uređenja igrališta planirano je 10 000 maraka, dok će u asfaltiranju seoskih puteva osim opštinskog granta učestvovati mještani sa donacijama. 

"Trenutno infrastrukturnih radova se izvodi u vrijednosti šest miliona maraka, četiri miliona vodovod i kanalizacija, a za sanaciju saobraćajnica i asflat dva miliona. asfalt za sela, igrališta za djecu. Problem su izvođači", naveo je načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove opštine Bileća Radenko Popara. 

"Radimo dotrajale ulice. Za nove imamo u planu asfalt za četiri,pet sela i vodovod takođe". naglasio je načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić. 

Za najznačajniji projekat izgradnje vodovoda i kanalizacije opština se kreditno zadužila četiri miliona maraka, od čega bi oko 35 % trebalo da budu sredstva Vlade RS. Po tom osnovu u ovoj godini nadležni u lokalnoj upravi očekuju milion maraka, a novac će uložiti u izgradnju novih priključaka na kanalizacionu mrežu.