latinica  ћирилица
14/07/2018 |  10:44 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Otvorena izložba fotografija "Najljepše slike Novog Grada"

U Galeriji u Novom Gradu otvorena je izložba fotografija pod nazivom "Najljepše slike Novog Grada". Autori najboljih fotografija nagrađeni su novčano.

Fotografija Igora Cvjetojevića, Slap na Uni ocijenjena je kao najuspješnija. Cvjetojević se fotografijom bavi petnaest godina iz hobija.

"To je za mene veliko priznanje.Ovo nije moja prva izložba,prvo takmičenje,ali je ovo meni u ovom gradu najvažnije.Јa sam ovom fotografijom želio da prikažem koliko je ovaj grad lijep.Una je jedinstvena rijeka". kaže Cvjetojević.

Milovan Antonić bavi se fotografijom duže od 50 godina. Ovaj put opredijelio se za fotografiju iz seoskog ambijenta i osvojio drugo mjesto.

"Radi se o mlinu koji je nazvan borbaš. On ima interesantnu unutrašnju strukturu. Igre prirodne svjetlosti koja je uhvaćena i misaone emotivne poruke", dodao je Antonić.

Izložba je priređena u okviru petrovdanskih dana, Dana i krsne slave opštine Novi Grad.

"Razmišljali smo u pravcu da podstaknemo kreativnost mladih autora iz naše sredine. Kao i da promovišemo ljepote naše opštine. U tome smo moram da kažem uspjeli", istakao je direktor Јavne ustanove Kulturno obrazovni centar Dražen Babić.

Na konkursu je učestvovalo deset fotografa. Izložba će biti otvorena do 27.jula.