latinica  ћирилица
13/07/2018 |  16:03 | Autor: SRNA

Trninić: Iduće sedmice počinje rekonstrukcija puta Drinjača-Skelani

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić najavio je da će iduće sedmice početi radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani.
Neđo Trninić - Foto: RTRS
Neđo TrninićFoto: RTRS

Trninić je istakao da je riječ o radovima vrijednosti 5,5 miliona maraka i da je akcenat na sanaciji više od 20 klizišta i odrona uz ovaj put koja su se pojavila prilikom poplava 2014. godine i kasnije.

On je naveo da su počeli radovi na izgradnji pristupnih puteva novom mostu i budućem graničnom prelazu "Bratoljub" između Bratunca i Ljubovije.

"Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila je građevinsku dozvolu i može pristupiti raspisivanju tendera za izbor izvođača za izgradnju graničnog prelaza i carinskog terminala koji će biti na teritoriji Republike Srpske, ali zajednički za BiH i Srbiju", rekao je Trninić danas u Bratuncu.

On je najavio da očekuje da će iduće sedmice u Bratunac doći sa vršiocem dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenadom Nešićem da sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem potpišu sporazum o izradi tehničke dokumentacije za izgradnju zaobilaznice oko Bratunca prema novom mostu.